Trei lucruri esentiale pentru un copil fericit!

De cele mai multe ori se intampla sa vedem sarcina de parinte prin prisma lucrurilor pe care le putem oferi copilului nostru. Intr-adevar resursele financiare, siguranta si confortul asigurat unui bebelus reprezinta un factor important in dezvoltarea armonioasa a acestuia dar, sunt alte lucruri mult mai importante, si mai jos va voi prezenta din perspectiva mea ca tanar tatic cele 3 lucruri esentiale in viata copilasului meu.

 

  1. Iubire!

Acest om mic caruia ii spunem copil acum va deveni adolescent, va deveni un om in toata firea, un om care isi va creiona viata dupa cum a fost crescut sau dupa cum a vazut in familia lui.

Ofera iubire, iar prin asta ma refer sa oferi, sa arati, sa simti. Un copil care este inconjurat de iubire intotdeauna, fara exceptie, creste fericit, creste cu zambetul pe buze si se simte in siguranta. De retinut este faptul ca un adult are la temelia personalitatii lui ceea ce a vazut, ceea ce a simtit si ceea ce a trait in perioada copilariei.

Iubeste tot ce inseamna copilul tau, iubeste-ti partenerul, iubeste viata, pentru ca doar asa bebelusul va invata ce inseamna iubirea.

 

  1. Timp!

Ofera timp celui mic si ofera timp familiei tale. Timpul petrecut in sanul familiei este esential pentru o crestere armonioasa, pentru o dezvoltare frumoasa, si cel mai important pentru a intregii o relatie puternica cu cel mic.

Cum am precizat si mai sus, ceea ce oferim acum si ceea ce facem va fi temelia omului in devenire. Timpul nu mai poate fi dat inapoi, asa ca trebuie sa faci tot posibilul sa fii prezent la primii pasi, primele cuvinte. Doar daca acorzi timp copilasului tau inveti alaturi de el sa fii parinte, si de ce nu, poti sa fii si tu copil din nou.

 

  1. Implicare!

Implica-te. Este important sa fii model pentru bebelusul tau, sa fii stalpul de siguranta al familiei tale. Implica-te in viata copilului si in tot ce insemnati voi ca familie. Atunci cand suntem 100% prezenti universul nostru devine o lume mai frumoasa.

Nu uita, in momentul in care devenim parinti, trebuie fim prietenii copilului nostru, sa ii ghidam primii pasi si pur simplu sa ne bucuram de viata impreuna cu el.

 

C.A.

Share

S-ar putea sa iti placa si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *